És egyáltalán, miért a jóga?

A jóga esszenciája megfogalmazható egy mondatban: Lélegezd be az életet, és lélegezz ki minden mást!

A mai rohanó világban az emberek nagy része a stresszes életmód következtében nem jut megfelelő mennyiségű oxigénhez. Hiperventillál, felületesen lélegzik, így nem tud elég oxigén jutni a vérkeringésbe. Ennek eredményeképpen a belső szervek nem jutnak megfelelő tápanyaghoz, és nem működnek optimálisan, ami szervi elégtelen működéshez, és betegségek kialakulásához vezethet.

Hogyan tudunk ezen változtatni a jóga segítségével?

A jógalégzés – a megfelelő légzés fontossága

A jóga egyik legfontosabb eleme a megfelelő légzés, ezért a rendszeres jógagyakorlásnak – sok más pozitív hatás mellett- fontos szerepe van abban, hogy feltöltődj friss oxigénnel, így támogatva a belső szervek, az agyad, és nem utolsó sorban a lelked optimális működését.

Heti néhány jógaórával már sokat tettünk a testünk és lelkünk egészségéért.

A jógalégzés, vagy pranajama segít egyensúlyba hozni az energiáidat. Ne feledd, egy mély belégzés mindig feltölt életenergiával, egy mély kilégzés pedig segít elengedni azt, amire már nincs szükséged.

És mi a helyzet az aerial jógával?

Az aerial jóga óra során is fontos a megfelelő légzés, erre az oktató mindig felhívja a figyelmet. Amivel többet kapsz egy aerial órán, az az, hogy például könnyebben fel tudsz venni egy fordított testhelyzetet ( pl fejenállás, kézenállás). Ezt hosszabb ideig kitartva olyan pozitív folyamatok indulnak el a testünkben, amit más módon sokkal nehezebben érnénk el.  A jótékony hatások között még említhető az, hogy sokkal jobban feszesít, erősít, mint mondjuk egy hatha jóga óra.

Az aerial jóga ajánlott gyermekeknek is (aerial kid), az ő esetükben elsődleges, hogy a választott mozgással a napi stresszt le tudják vezetni, valamint az idegrendszerük felfrissüljön, amit az aerial jóga biztosít számukra. Ezen felül itt kiélhetik a kreativitásukat is.

Akár nálam, akár egy másik oktatótársamnál találod meg a neked való órát, bízom benne, hogy a kapott ajándék egész életedben elkísér. 

Namaste

Ellenjavallatok:

Vannak olyan állapotok, amik teljesen kizárják a jógázást, bármelyik fennállása esetén sajnos nem vehetsz részt az óráinkon.

– porckorongsérv, zsibbadó végtagok

– várandósság esetén: 14.hét után kismamajóga lehetséges, amennyiben a kismama állapota lehetővé teszi.

– mindenképpen orvossal kell konzultálni műtétek után vagy krónikus betegségek esetén.

Semmiképpen nem javaslom, hogy bármilyen egészségügyi probléma esetén vagy bármilyen itt leírt információ alapján elkerüld az orvosi konzultációt.

Az itt közölt tartalmak nem orvos által íródtak és nem helyettesítik az orvosi konzultációt.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük